Etter at 7-åringen mistet livet torsdag har politiet hevdet at kvinnen aldri har vært anmeldt tidligere, og dette har ifølge politiet vært årsaken til at de ikke har grepet inn mot hundeeieren.

Lørdag måtte politiet innrømme at dette ikke var riktig. Kvinnen er anmeldt flere ganger tidligere.

— Det er flere anmeldelser som går på dyrehold, sier politiinspektør Atle Roll-Matthiesen ved Vestoppland politidistrikt til TV 2.

Ifølge TV 2 er kvinnen anmeldt minst tre ganger på 1990-tallet. En av anmeldelsene kom fra faren til 7-åringen, som da var bekymret fordi flere av hundene gikk løse. En annen anmeldelse kom etter at en korthåret hund lå ute i 20 kuldegrader. Ved et annet tilfelle tok Foreningen for omplassering av dyr hånd om flere av kvinnens hunder. En av disse var da så dårlig stelt at den måtte avlives.

Politiinspektør Roll-Matthiesen synes ikke det er rart at pressen og andre har stilt spørsmål ved om tragedien kunne vært unngått.

— Vi synes det er veldig betimelig at dette spørsmålet stilles. Vi har også vært i kontakt med Sefo i dag, og politiet vil selv gå gjennom rutinene når saken etter hvert går mot sin avslutning, noe vi alltid gjør, sier han.

Politiinspektøren forteller til NRK at grunnen til at disse opplysningene ikke er kommet ut tidligere er at det ikke har vært mulig for lensmannskontoret å gå tilbake i datasystemet.

ý Vi har fått en dataekspert til å gå tilbake i historien og funnet ut av det, sier Roll-Matthiesen.

(NTB)