Etter et møte mellom geologer og ansvarlige for anleggsarbeidene i området fikk politiet tillatelse til å gå inn i området med to hundepatruljer. Resten av redningsmannskapene må vente til torsdag formiddag.

Den ene hunden som nå jobber i området markerte for et funn rett før klokken ett natt til torsdag.

– Hundepatruljen har gjort en indikasjon. Hva det måtte være har jeg ingen formening om, sier operasjonsleder Kåre Grønning i Agder politidistrikt til fvn.no klokken 01.15.

Han bekrefter at to hundepatruljer nå søker i den øverste delen av raset.

Begge hundene viser interesse for et område i raset, men politiet er usikre på markeringen.

Politiet fikk melding om jord— og steinraset i Helldal i Lillesand klokken 21.30 tirsdag kveld. Raset gikk i forbindelse med en veitraséutbygging. Politiet undersøker om noen kan være tatt av raset som gikk over veien ved Helldal.

– En dame og en mann med hund skal være sett i nærheten av stedet der raset gikk, men dette er ubekreftede meldinger og vi forsøker nå å få tak i vitnet, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Grunnen ristet

Flere hundre kubikkmeter med jordmasse har ifølge avisen rast ut, og raset er omkring 30 meter bredt.

Området ble sperret av, men øyenvitner skal ha fortalt at de kjente grunnen riste på stedet.

– Jeg kom noen få minutter etter raset. Jeg kjente at det var noe bevegelse og følte meg ikke helt trygg, ikke nå heller for den saks skyld, her jeg står nå, sier Morten Frank Boswarva til VG Nett. Han skulle en tur i butikken da han så rasområdet.

Ikke sprengt

– Vi har fått bekreftet at det har gått et skred. Politiet er på stedet og har foreløpig kontroll på situasjonen, sier administrerende direktør Finn Åsmund Hobbesland i Agder OPS til Fædrelandsvennen. Agder OPS bygger ut E18 i Helldal-området.

Hobbesland opplyser at det ble utført arbeider i forbindelse med utbyggingen av E18 onsdag, men det ble ikke utført sprenging.

Ambulanse, brannvesen, politi, sivilforsvaret og redningshunder er sendt til rasstedet. En geolog var sent onsdag kveld på vei for å finne ut om det er forsvarlig å bevege seg nærmere inn i området. Et helikopter var også på vei for å lyse opp rasstedet.

Schrøder, Tor Erik