«Når en mann kan skape så mye ondt - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen»

Ordene tilhørte den unge AUF-eren Helle Gannestad, men ble kringkastet til hele verden av hennes venn og stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Stine Renate Håheim, da hun ble intervjuet på CNN dagen etter terrorangrepet på Utøya.

5000 solgt

Sitatets opphavskvinne bestemte siden at armbånd med den nå så kjente formuleringen, på både norsk og engelsk, kunne selges til inntekt for Antirasistisk senter. Selv om markedsføringen har vært begrenset og armbåndene kun i salg i noen uker, går salget unna.

- Vi har i skrivende stund solgt over 5000 armbånd,  skriver Kari Helene Partapuoli, leder for Antirasistisk senter, i en epost til bt.no.

- Så langt selges armbåndene fra våre hjemmesider og facebook-gruppen. Men hvis butikker, offentlige kontorer eller lignende i Bergen har lyst til å selge armbånd er det bare å ta kontakt

Skoler

Det var Helle Gannestad selv som tok kontakt med Antirasistisk senter og ønsket et samarbeid.

- Hun ville at pengene skulle gå til et konkret prosjekt. Vi får mange henvendelser fra skoler som vi ikke alltid klarer å svare på og ser at det er et behov for en antirasistisk skoletjeneste som er lett tilgjengelig på nett, sier Partapouli.

- Hvis det kommer inn nok penger håper vi å kunne lage undervisningsopplegg i form av film og diskusjonsopplegg som er fritt tilgjengelig for skolen. Dette arbeidet får vi nok ikke påbegynt før til neste år og vi håper at vi kan samarbeide med andre organisasjoner og ressursmiljøer om arbeidet når vi går i gang.