Det bekrefter Høyre-leder Erna Solberg overfor Adresseavisen.

Både industrien og fagforeningene mener en alvorlig kraftkrise kan stoppe den kraftkrevende industrien i Norge. Allerede nå må smelteverkskonsernet Fesil stanse produksjonen ved Rana Metall i Mo i Rana, skriver avisen.

— Norge er nødt til å øke kraftproduksjonen betydelig, og det prøver vi å få til ved å få bygget gasskraftverk og en betydelig satsing på alternativ energi som utbygging av vindkraft, sier Solberg.

Dersom flertallet etter valget ikke ønsker bygging av gasskraftverk, har Høyre-lederen en annen løsning.

— Da blir vi nødt til å ta en ny runde med vannkraftutbygging. Vi kan ikke sitte stille å se på at landet mangler noe så essensielt som elektrisk kraft, sier Solberg.

SV-leder Kristin Halvorsen har svært lite til overs for Solbergs utspill, og mener at hun ikke kan ha fått med seg siste ukes to forslag om å deponere CO2 fra gasskraftverk på en forsvarlig måte.

— Verden er rammet av naturkatastrofer. Flom har, som alle vet, noe med menneskeskapte klimaendringer å gjøre. Det stadig villere været roper etter en ny miljøpolitikk. Det er store muligheter i fornybar energi og vi kan bygge utslippsfrie gasskraftverk hvis vi ønsker det. Det er lurere å rense enn å forurense, sier Halvorsen til NTB.