• FOSSER FREM: Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) gjør det skarpt på meningsmåling.

    FOTO: SCANPIX

Høyre og Frp nær rent flertall på ny måling

Høyre og Frp går mest frem på aprilmålingen som Norstat har gjort for NRK. De to partiene hadde ved et stortingsvalg vært to mandater unna rent flertall.

På målingen går begge de store partiene på borgerlig side frem 2,2 prosentpoeng. Høyre ligger på 28,5 prosents oppslutning, mens Frp får 19,5.

Arbeiderpartiet er den store taperen og faller 3,7 prosentpoeng, til 30,5 prosent. Sosialistisk Venstreparti får en oppslutning på 4,6 prosent, en nedgang på 1 prosentpoeng. Senterpartiet er det eneste av regjeringspartiene som har fremgang. Partiet får økt oppslutningen med 1,1 prosentpoeng, til 5,1 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: Kristelig Folkeparti 5,4 (-0,6), Venstre 4,6 (+1,3), Rødt 1,2 (-0,2) og andre 0,7 (-1,3).

Siste fra Innenriks

Bakkemannskaper
settes inn i leting i
Sunndalsfjella

Et redningshelikopter startet grytidlig onsdag morgen å fly bakkemannskaper opp til skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire savnede skigåerne.

o NHO krever like vilkår i helse- og omsorgssektoren

NHO ønsker at regjeringen skal slutte å forfordele ideelle aktører framfor private aktører i helse- og omsorgsbransjen. Blåkors mener det kan bety kroken på døra for de ideelle aktørene.

o 14-åring stygt skadd i vådeskuddsulykke

En 14 år gammel gutt ble natt til onsdag stygt skadd i en vådeskuddsulykke med et haglgevær i Søgne i Vest-Agder.

o Sp: - Norge kan mekle mellom Russland og Ukraina

Senterpartiets Liv Signe Navarsete mener Norge bør tilby Russland og Ukraina å mekle i konflikten mellom de to landene.

o Halden: Tre menn dømt for gruppevoldtekt

To menn er dømt til fem år og fire måneders fengsel etter en gruppevoldtekt av en kvinne i Halden i fjor sommer. En tredje mann er dømt til tre år og åtte måneders fengsel.lden i

Politiet tror alle fire omkom

Sjansen for å finne overlevende er minimal, sier politiets innsatsleder om leteaksjonen etter fire savnede i Sunndalsfjella, ifølge TV 2.