Mannen ble i Agder lagmannsrett dømt til sju års fengsel for å ha mishandlet babyen til døde.

Den åtte måneder gamle gutten ble funnet død i en leilighet i Kristiansand 25. september 2004. 31-åringen var kjæreste med guttens mor i denne perioden, og påtalemyndigheten mener at han ved to eller flere anledninger påførte babyen vold.

Frikjent

Mannen ble frikjent i tingretten, men senere dømt i lagmannsretten som fant ham skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge.

Mannen anket på stedet, og nå har Høyesterett satt dommen til side. Det betyr at dommen på nytt må behandles av lagmannsretten.

Krenket

Grunnen er at Høyesterett mener mannens rett til fritt forsvarervalg ble krenket i lagmannsretten.

I lagmannsretten ba mannens advokat, Abdelilah Saeme, om å få advokatfullmektig Tom Barth Hofstad som medforsvarer, noe han fikk innvilget. Grunnen var at saken var svært kompleks.

Under forhandlingene ble Saeme syk, og forhandlingene fortsatt med Hofstad som eneste forsvarer. Dette skjedde på tross av tiltaltes ønske om at saken skulle utsettes. I dommen fra Høyesterett slås det fast at retten ikke hadde anledning til å utnevne Hofstad som eneste forsvarer, og de konkluderte med at det er begått en saksbehandlingsfeil og at saken må prøves på nytt.