– Det er mange grunner til å skifte ut Jens Stoltenberg og hans regjering etter valget. Vi drømmer om en ny kurs, og lover å gjøre vårt for å få et skifte, sa Dagfinn Høybråten.

Han ramset opp saker der han mener regjeringen har brutt løftene de ga før valget, til tross for at de har økt utgiftene på statsbudsjettet med 210 milliarder kroner de siste fire årene:

– Kun 8 nye lærere – De sa de skulle satse på skolen. Men hvor mange lærere er det blitt? Svaret er åtte.

– De lovet å utrydde fattigdommen, men statens satser for sosialhjelpen har økt med bare 7 kroner dagen.

– De sa de skulle satse på ny fornybar energi. Hvor mange nye vindmøller er bygget? Svaret er 0.

– De sa det skulle skinne av eldreomsorgen og skryter av 10.000 nye årsverk. Men de kan ikke dokumentere at det er kommet noen nye hender til landets sykehjem.

– Helsekøene lengre – De sa helsetjenesten skulle bli bedre, men helsekøene har steget i været.

– De sa de skulle redusere kriminalitet og vold. Men kriminaliteten går opp og regjeringen er i konstant konflikt med politiet.

– De sa de skulle satse på kommunene, og begynte bra. Men denne våren melder kommunene at de aldri har hatt større underskudd.

Slik ramset Høybråten opp punkt etter punkt der han mener regjeringen har sviktet, før han konkluderte:

– Først og fremst er det viktig å sikre at de rød-grønne partiene mister sitt flertall, slik at det blir slutt på arrogansen, verdiforvirringen og handlingslammelsen i møte med de store utfordringene.

Vil prege ny regjering Med et nytt flertall vil KrF arbeide for å få en regjering der partiet kan «sette preg på verdiene og politikken».

– Får vi ikke det til, vil vi presse på for vår politikk fra opposisjon, sa Høybråten.

Han var også knallhard i sin omtale av SVs nei til friskoler.

– SV svikter i møte med det mangfoldige Norge. Alt snakk om toleranse blir bare tomme ord.

– Totalitært av SV og Ap Og med henvisning til forslaget om atFrelsesarmeens ungdom skulle fratas statsstøtte, slo han til både mot både Ap og SV.

– I et demokratisk land kan vi ikke ha en regjering som truer med å bruke pengemakt som straff mot organisasjoner med meninger de ikke liker. Dette er sosialisme på sitt verste. Dette er totalitært!

Sa Høybråten til applaus fra landsmøtet.

Kvalm av Frp Han hadde også følgende hilsen, med klar adresse til Frp og Siv Jensen:

– Jeg blir kvalm når partier i vår egen politiske andedam velger å kutte i bistanden til verdens fattige for å finansiere gigantiske skattelettelser i verdens rikeste land.

Er du enig i Høybråtens kritikk av regjeringen? Si din mening her.

SCANPIX