– Vi har forstått at det i Irvings kjølvann følger demonstranter, både fra hans side og motstandernes, og at dette kan utarte i voldsomheter. Vi vil ikke utsette våre gjester eller eiendommer for de farer dette medfører, sier direktør Jørgen Holst ved Radisson SAS Lillehammer Hotel.

Overfor Aftenposten bekrefter han at ledelsen ved overnattingsbedriftene i byen «har snakket sammen». Men hotellene har ikke innledet noe formelt samarbeid for å hindre at Irving får et sted å bo under Norsk Litteraturfestival 2009. **_Les også:

Holocaust-fornekter Irving går fri_**

Rica Victoria Hotel, hvor Irving for flere måneder siden bestilte rom og konferanselokaler, kansellerte bestillingen 15. mai. Også andre hoteller har valgt å si nei til den omstridte historikeren.

– I løpet av tre dager har vi mistet tre forhåndsbestilte og bekreftede konferanserom på Lillehammer. Ved alle de tre hotellene blir vi nå fortalt at de beklageligvis har gjort dobbeltbookinger, og at de derfor ikke lenger har rom ledige. Dette virker lite troverdig, og vi tror hotellene nå er blitt presset til å stenge oss ute, sier Irving til Aftenposten.

Opprinnelig var Irving invitert til litteraturfestivalen som holdes neste uke. Han ble senere tatt av programmet, men ønsker nå likevel å besøke Lillehammer på privat initiativ.

Det er ventet store demonstrasjoner i forbindelse med besøket, både fra nazistiske grupper og antirasistiske organisasjoner.