En 28-åring fra Sandnes trodde han gjorde noe lurt da han klaget til politiet for et mislykket sex-kjøp. Det var ikke veldig lurt.

— Han får et forelegg på 15.000 kroner etter den telefonsamtalen, så han angrer nok bittert i dag. Det ble nok en dyrekjøpt erfaring, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

- Er det mange horekunder som ringer til dere og klager?

— Nei, det er ikke mange, men vi har erfart det før. Vi hadde en for tre uker siden og. Han fikk også et forelegg på 15.000 kroner, sier Andersen

Mannen ringte politiet litt før klokken to natt til lørdag. Han forklarte at han hadde tatt med en kvinne hjem for å kjøpe sex.

Pengene var betalt, men så oppsto en tvist mellom selger og kjøper. Kjøperen mente han absolutt ikke hadde fått det han hadde betalt for. Kvinnen på sin side mente at han hadde fått valuta for pengene.

For å løse disputten valgte 28-åringen å ringe til politiet, siden han følte seg svindlet.

Politiet trengte ikke å bla i Norges Lover for å forstå at mannen hadde forbrutt seg mot sexkjøploven. Dermed resulterte oppringningen i at politiet anmeldte mannen for forholdet - og utferdiget forelegget på 15.000 kroner.