Konkurransen Årets Kokk ble arrangert i Stavanger og er en oppkjøring til Bocuse d’Or Europe som arrangeres i samme by neste år.

Kandidatene hadde fem timer på å tilberede ishavsrøya og grisen.

Geir Skeie fra Mathuset Solvod fikk 599,5 poeng og ble dermed årets kokk. Erling S. Sundal (Flavours/Falcon Crest) havnet på plassen bak med 583 poeng, mens Kjartan Skjelde (Tango Bar og kjøkken) kom på tredjeplass med 571 poeng.

– Det er en stor bragd å gå til topps i konkurransen. Nivået i Norge er på linje med de aller beste internasjonalt. Ishavsrøye og gris er fantastiske, men utfordrende råvarer som krever av man behersker temperatur, smak og teknikk til det fulle. Geir Skeie sine retter i dag bar preg av ekstrem profesjonalitet, et høyt teknisk håndverk, sier hoveddommer Bent Stiansen.

Med seieren skal Geir Skeie representere Norge i både europamesterskapet Bocuse d’Or Europe i juli neste år og i verdensmesterskapet i Lyon i 2009. Bent Stiansen mener Skeie løste oppgaven så bra tirsdag at Norge har store sjanser for å hevde seg i begge mesterskapene.

Fagjuryen under Årets Kokk besto av åtte av Nordens mest anerkjente kokker.