I flere år har en liten gruppe homofile og lesbiske brukt andre etasje på restauranten som samlingssted. Men nå sier daglig leder ved Phileas Fogg, Thomas Watering, stopp. Han hevder at flere store bedriftskunder nekter å bruke restauranten fordi den har fått et homserykte, skriver Agderposten.

— Driver butikk

Watering sier han forstår at utkastelsen kan virke urettferdig, og sier at han personlig ikke har noe imot homofile.

— Jeg forsøker å drive butikk. Når flere av mine store kunder nekter å bruke restauranten på grunn av homseryktene må jeg reagere, sier han.

Leder i det nystartede lokallaget av Landsforeningen for Lesbiske og Homofile i Aust-Agder (LLH), Lise-Marie Bygland (19), reagerer kraftig og hevder dette er diskriminering på grunn av seksuell legning.

Restaurantsjef Thomas Watering mener flere av stedets homofile gjester i lang tid har gått over streken med sin oppførsel.

— Jeg har flere ganger vært nødt til å be homofile menn ta med seg kliningen sin på utsiden. Dette er ikke noe annerledes dersom et heterofilt par gjør det samme, sier Watering.

Han mener flere av de homofile gjestene er ute etter å provosere.

— Jeg har opplevd at andre gjester kvier seg for å benytte toalettet fordi de må passere bordene der de homofile samles. Slik kan vi ikke ha det. Derfor har jeg sagt ifra at Phileas Fogg ikke ønsker LLH som kunde, sier han.

Lise-Marie Bygland sier verken hun eller LLH kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen. (NTB)