– Folk er i sjokk og føler delvis sinne. En lurer selvfølgelig på hvordan det går an å utføre en slik handling, sier sogneprest Hans Olav Westen i Riska menighet til NTB.

Søndag møttes de unge i bygda til gudstjeneste og senere til minnestund i Riska kirke. Dagen som egentlig skulle vært en festdag med tre barnedåper, ble i stedet en sorgens dag hvor bygda mintes den avdøde jenta.

– Vi har hatt åpen kirke i dag etter gudstjenesten. Jeg vil anslå at til sammen rundt 300 personer har vært innom i løpet av dagen, sier Westen NTB.

Ifølge presten bor det rundt 7.000 mennesker i bygda som ligger utenfor Sandnes.

På fotballfest

Ingrid-Elisabeth Berg og hennes 17 år gamle kjæreste hadde vært på en fotballfest for et jentelag tidligere på kvelden. Gutten ringte selv politiet klokken 1.37 natt til søndag og fortalte at han hadde skutt jenta si. Han ble pågrepet ved Statoil-stasjonen på Hommersåk like etter, og ble i løpet av søndagen siktet forsettlig drap.

17-åringen har gått med på å bli varetektsfengslet i fire uker, hvorav to med brev— og besøksforbud, opplyser hans advokat, Gunnar Øystein Helgevold, til NTB.

– Dette er en tragisk sak. Det er alt jeg vil si på dette tidspunktet i saken, sier han.

Politiet har ikke kommet i kontakt med vitner som var til stede da drapet fant sted. Gutten ble avhørt i løpet av dagen, men avhørene ble avsluttet i 11-tiden. Politiet vil ikke kommentere hva som kom fram i avhørene.

Det er tatt rutinemessige blodprøver av den pågrepne gutten for å sjekke om han var påvirket av alkohol eller andre rusmidler da ugjerningen skjedde.

Livløs i veien

Tilfeldig forbipasserende fant den 16 år gamle jenta liggende livløs midt i veien i Lifjellveien i Hommersåk like før klokken 2 natt til søndag. Ambulansepersonell kom til stedet og startet gjenopplivning, men hun ble erklært død ved Stavanger universitetssjukehus klokken 3.27 natt til søndag.

Jenta er skutt med et håndvåpen som politiet nå har beslaglagt. Politiet vil foreløpig ikke si hva slags type våpen det er snakk om, eller hvor på kroppen hun ble skutt. Tveit Jørgensen vil heller ikke si om Ingrid-Elisabeth Berg ble skutt flere ganger.

Det er 20 års aldersgrense i Norge for å eie og oppbevare et håndvåpen av den typen som trolig er blitt brukt til å skyte jenta med, opplyser Tveit Jørgensen.