Både Holmås og Chaudhry kjempet innbitt for å sikre seg seg førsteplassen på SV Oslos valgliste for 2013, men det var Holmås som gikk seirende ut da alle stemmene var talt opp litt før klokken 20 tirsdag kveld.

Holmås fikk 395 stemmer mot 301 til Akthar Chaudhry. Chaudhry har selv uttrykt at dette betyr at han er ute av rikspolitikken.

— Tusen takk for tilliten. Jeg er klar for fire nye år, sa Holmås da stemmene var talt opp.

Han takket Chaudhry for «en real fight, både for fire år siden og i år».

— Vi skal gå sammen inn i det som blir en tøff valgkamp. Vi har vunnet 100 prosent av valgkampene vi har gått inn i som et rødgrønt alternativ - i 2005 og i 2009 - og det skal vi gjøre i 2013 også, sa Holmås.

Førsteplassen i Oslo har vært regnet som den eneste sikre stortingsplassen til SV etter valget 2013, og derfor ønsket ingen av kandidatene å få tredjeplassen eller en kampvotering mot de nominerte på 2. og 3. plass.

- Verden trenger folk som oss

Nominasjonsmøtet startet klokken 18.00 på Sogn videregående skole i Oslo.

SV-leder Audun Lysbakken åpnet møtet til trampeklapp fra de mer enn 600 SV-medlemmene som hadde samlet seg, skriver Aftenposten.no.

— Jeg skal lene meg tilbake og følge med på valget. Jeg gleder meg til å jobbe med han som blir valgt, og jeg gleder meg til å kjempe med alle her for å skape et rødere og grønnere Norge, sa Lysbakken.

Nominasjonskomiteen gikk inn for Holmås på førsteplass med 12 mot syv stemmer, der mindretallet ønsket Chaudhry på topp.

Begge kandidatene har signalisert at de trekker seg hvis de ikke får topplassen. De holdt hver sin appell før medlemmene gikk til avstemning.

Holmås viste til at han har kjempet for solidaritet og likestilling hele livet, og at han var med sin mor på møter i kvinnefronten.

— Verden trenger folk som oss, som vet at solidaritet funker. Derfor ber jeg om tillitt fra dere i fire nye år, sa Holmås til trampeklapp.

Chaudhry sa at han har et engasjement for rettferdighet, og fortalte hvordan det var for ham å vokse opp i Pakistan.

— I meg ble det vekket en sosialist. Ulike mennesker og like muligheter er for meg ikke bare et slagord. Som din representant skal jeg kjempe, sier han.

Chaudhry vervet 300

Både Chaudhry og Holmås vervet en rekke nye SV-medlemmer i forkant av kveldens nominasjonmøte. I alt fikk Oslo SV 340 nye medlemmer mellom august og november i år.

En opptelling gjort av VG viser at ca. 300 av de nye medlemmene vil stemme på Chaudhry, mens 50 vil stemme på Holmås.

Leder i Oslo SV, Per Østvold, har signalisert at han ønsker at reglene skal endres for å unngå at partiets politikere kan masseverve medlemmer for å skaffe seg nok stemmer til nominasjonskamp.

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen har i 24 år tronet på toppen av listen i Oslo SV. Hun ville ikke si hvem hun håper overtar.

— Nei, det er ikke riktig av meg å svare på, sa hun før gikk hun til avstemning.

FEIRER: Bergensere topper SV-listen i Oslo: Heikki Holmås fra Bergen på førsteplass og Ingunn Gjerstad fra Bergen på andreplass.
Privat