SVs Heikki Holmås mener det er et nederlag for det norske samfunnet når norsk-somaliske Amal Aden ser seg nødt til å trekke seg fra en debatt på grunn av trusler.

— Det er en fallitterklæring for det åpne samfunnet vi ønsker at Norge skal være, dersom stemmer som Amal Aden blir kneblet, sier Heikki Holmås. Han mener Aden gir et viktig bidrag til den norske samfunnsdebatten.

— Vi blir fattigere hvis hun trues til taushet, sier han.

Holmås skal selv delta i torsdagens debatt på Litteraturhuset i Oslo, der temaet er undertrykking av kvinner. Aden har trukket seg fra debatten etter det forfatterkollega og venn Aslak Nore overfor Aftenposten beskriver som «rene drapstrusler mot en kvinne som har utfordret kjønnssjåvinismen».

Oslo politidistrikt vil ikke uttale seg om Adens sikkerhetssituasjon, og skal ha rådet Aden til ikke å uttale seg. Holmås etterlyser økt beskyttelse for Aden.

— I Norge skal folk få benytte seg av ytringsfriheten sin. Vi har sett utallige ganger at politiet stiller opp for å beskytte maktpersoner. Da må også forfattere som Amal Aden få nyte godt av samme sikkerheten, sier politikeren.

Også Shabana Rehman Gaarder og Kadra Yusuf stepper inn for Aden under torsdagens debatt.