Etter ni måneder på venteliste hadde hans 27 fots Selby fått et nytt hjem i Bergen. Nå har han hatt plassen i tre år, og har ingen planer om å gi den fra seg.

Vanskelig overalt

Da Bergens Tidende møtte ham, var han i ferd med å fullføre arbeidet med å bytte motor. Nå håper han å få båten på vannet en av de neste dagene. Den gamle motoren er solgt, og en ny kjøpt og montert.

— Jeg gjør mye selv og sparer penger på det, men jeg har vel brukt rundt en halv million på denne båten snart. Men båtpussen er mye av gleden ved å ha båt, sier han.

For medlemskapet betalte han 10.000 kroner og hvert år må han ut med 2700 for båtplassen. Men det er det verdt. Og det er ikke bare i Bergen det er mangel på båtplasser.

— Det var faktisk vanskeligere å få båtplass på Radøy enn her i Bergen. Der ute må du enten ha slektninger eller kjenne noen som har båtplasser. Her er det mer organisert, selv om ventelistene kan være lange, sier Lilleskare.

Snart skal han flytte til Austevoll, men han kommer til å beholde plassen i Nordåsvannet.

— Det er like vanskelig å skaffe egnet båtplass på Austevoll som andre steder.

Godt miljø

I Neptun motorbåtforening i Store Lungegårdsvannet, er Bjarte Tafjord i ferd med å sette den siste skruen i det nye taket på snekken sin.

— Jeg har hatt båtplass her i 10-12 år, og har hatt snekken like lenge.

Båtplassen er ikke bare en plass å ha båten, det er også et sosialt treffsted og Tafjord fremhever det gode miljøet. Og han bekrefter at pågangen bare øker, uten alle kan få sitt ønske om båtplass oppfylt.

— Det er sjelden at de som har vært her lenge, kvitter seg med plassen sin. Utskiftningen skjer blant dem som bare har vært her noen år, sier Tafjord.

— Har man vært her i ti år, blir en gjerne livet ut.