Det ble klart etter et møte i Fremskrittspartiets stortingsgruppe fredag ettermiddag.

Partileder Siv Jensen sier det ikke var aktuelt å bytte ham ut.

— Han har full tillit i stortingsgruppa. Og han er altså et fullverdig medlem av Stortinget og har en jobb å gjøre, sier Jensen.

Fikk støtte

Hoksrud sa fra seg alle sine tillitsverv i partiet etter at TV 2 avslørte at han hadde besøkt et bordell under en tur til Latvia. Dette ble tatt til etterretning av stortingsgruppa. Vervet som innpisker overtas nå av Harald Tom Nesvik.

Det var ellers ingen større endringer i gruppas sammensetning. Gruppeledelsen fortsetter som tidligere, opplyser Jensen.

Sexkjøp-saken ble et tema på gruppemøte fredag. Hoksrud opplevde å få støtte fra sine kolleger.

— Jeg har beklaget det jeg har gjort, og det har vært en tung tid. Men det er godt å komme tilbake, treffe kolleger og begynne å jobbe, sier Hoksrud.

Ønsket selv å fortsette

Hoksrud ønsket selv å fortsette som partiets samferdselspolitiske talsmann og som andre nestleder i komiteen. Han mener det stortingspolitiske arbeidet skiller seg fra de politiske tillitsvervene i partiet, og det var derfor ikke aktuelt for ham å trekke seg fra denne rollen.

— Vi har noen retningslinjer i partiet, som jeg er glad for at vi har og som jeg respekterer. Derfor trakk jeg meg fra vervene, sier Hoksrud.

— Men jeg er valgt til stortingsrepresentant av velgerne i Telemark. Jeg har et ansvar å følge opp og gjøre en best mulig jobb. Jeg har gjort opp for meg ved å vedta forelegget, og nå vil jeg gjerne konsentrere meg om de politiske utfordringene, sier han.

Hoksrud håper å bli en enda bedre politiker etter å ha fått seg en lærepenge.

— Jeg håper det fortsatt er sånn at det går an å få tilgivelse i dette landet. Det opplevde jeg at jeg fikk av stortingsgruppa og jeg håper jeg også får det av velgerne, sier han.