Eilert Sundt fra Stamsund bruker sitt hjemmelagede medlemskort i tulleforeningen Norsk Kartzoologisk Forening på flyreiser. Det er helt greit for Luftfartstilsynet.

Eilert Sundt er en av tre medlemmer i Norsk Kartzoologisk Forening som «leter etter riss av dyr i bykart». Det plastlaminerte medlemskortet ble laget som en spøk.

– Kravet til identitetskortet er at det inneholder navn, bilde og fødselsnummer. Dokumentet behøver ikke være utstedt av offentlig myndighet, opplyser informasjonsdirektør Bjørn Friis i Luftfartstilsynet til Lofotposten.

Til Forbruker.no sier informasjonsrådgiver Bjørn Erlandsen i Luftfartstilsynet at hjemmelaget kort er helt greit og at hensikten med kontrollen er å sikre at den som går på flyet er samme person som har sjekket inn bagasjen.

Siden 1. mars har det vært krav om identitetskontroll ved ombordstigning på innenriksfly, men kun hvis du reiser med innsjekket bagasje. Har du bare håndbagasje trenger du ikke legitimere deg verken ved innsjekking eller ombordstigning.