TV 2s utenriksreporter reiste til Murmansk for å dekke hevingen av Kursk. Da hevingen ble utsatt, valgte tv-reporteren å returnere til redaksjonen i Bergen.

Vekslende føre

En russisk sjåfør skulle kjøre ham til grensen. Der ventet en norsk sjåfør, for å kjøre ham videre til flyplassen i Kirkenes. Så langt kom han aldri.

— Det var veldig vekslende føre, med slaps og is enkelte steder, så sjåføren tilpasset farten etter forholdene. Men så gikk det fryktelig galt, forteller Øystein Bogen til bt.no, fra sykesengen i Kirkenes.

Like før klokken 11.00 torsdag, kjørte bilen inn i en sving. Veistrekningen lå i skyggen, og var svært isete. Etter å ha holdt stor fart inn i svingen, mistet sjåføren styringen.

Rullet to ganger rundt

— Jeg tenkte at ýdette kommer aldri til å gå braý. Så husker jeg bare at bilene rullet to ganger rundt før den landet på hjulene, forteller reporteren.

Det tok ikke lang tid før Bogen skjønte at noe var alvorlig galt. Likevel klarte han å komme seg ut av bilen på egenhånd, før beina sviktet under ham.

— Jeg oppdaget at venstre arm hang i en rimelig rar vinkel, og ble bare liggende helt hjelpeløs i veikanten, forteller TV 2-reporteren.

Ringte 113 via mobilen

Via mobiltelefonen klarte han å varsle 113 i Kirkenes. Sjåføren, som slapp uskadd fra ulykken, forsøkte å stoppe biler som passerte.

Etter 40 minutter ble Bogen hentet av en russisk ambulanse, som kjørte ham til sykehuset i Nikkel. En norsk ambulanse hentet ham senere, for å frakte ham videre til sykehuset i Kirkenes. Men ved grensen oppsto det uventede problemer.

Nektet å la ambulansen passere

Russiske grensevakter nektet å la ambulansen passere, fordi Bogen ikke hadde med seg passet. Etter halvannen times venting ved grensen, kom papirene på plass, og ambulansen fikk passere.

Først sent i går ettermiddag ankom Bogen sykehuset i Kirkenes, hvor han ble operert for skadene i går kveld.

— Armen er vel så å si knust. To bein i armen er brukket, pluss at det var flere småbiter i al-buen, forteller den erfarne utenriksreporteren.

Bogens kone og barn ankom Kirkenes i går kveld, sammen med TV 2s nyhetsredaktør, Kjell Øvre Helland.

— Det har vært en utrolig støtte å ha dem her nå. All støtten jeg har fått fra kollegene i TV 2 har også varmet enormt, sier Bogen.