Straffesaken mot mannen gikk i Oslo tingrett denne uken. Dom i saken faller i neste uke, skriver Dagbladet.no.

Mannen ble hiv-testet i 2005. Prøven var positiv. Ifølge tiltalen hadde han likevel ubeskyttet sex med 13 norske kvinner fra 2006 til 2010. Én av kvinnene ble smittet med hiv. Mannen har vedgått å ha hatt seksuell omgang med dem, men mener han ikke forsto at han var hiv-positiv.

— Min klient har forklart at han mente han ikke var hiv-positiv, ut fra sin forståelse av medisin. Han trodde han var frisk, og er veldig lei seg for det som er skjedd, sier hans forsvarer Maria Bergram Aas.

To av de 13 fornærmede kvinnene i saken har fått barn med mannen, men verken disse to kvinnene eller barna er blitt hiv-smittet. Mange av kvinnene skal ha fått store psykiske plager. Ti av dem har reist krav om oppreisning. Alle de involverte kvinnene er fra Oslo-området.

Politiet tror han har hatt sex med enda flere kvinner.

— Vi har opplysninger som tyder på at han har hatt sex med flere enn de 13 fornærmede i saken. Derfor kan vi ikke vite om det er flere kvinner der ute som er smittet uten å vite om det, sier aktor Kari Kirkhorn.

Mannen ble i august i fjor pågrepet av politiet. Siden har han sittet varetektsfengslet grunnet gjentakelsesfare og unndragelsesfare.