Dombås/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Tre timer etter at brannen brøt ut i det gamle og ærverdige hotellet var tragedien et faktum på Dombås i Oppland. Brannvesenet fikk aldri flammene under kontroll. Bare det nye tilbygget så ut til å la seg redde, den eldste delen gikk tapt.

– Brannvesenet har fått dempet flammene nok til at det regner med å kunne redde tilbygget. Det har gitt opp å redde den gamle delen av hotellet. De anser den som tapt, og lar den bare brenne ned, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Edmund Tofthagen, til NTB.

Fullstendig overtent

Da meldingen om brannen kom inn til politiet rett før klokken 16 lørdag ettermiddag skjønte brannvesenet raskt at det var fare for at brannen skulle utvikle seg til en storbrann. Snaut tre timer hadde nettopp det skjedd.

Da var den eldste delen av 90 år gamle Dombås hotell fullstendig overtent og ble ansett som tapt. Kraftig vind og svært vanskelige forhold bidro til at brannfolkene ikke klarte å vinne kampen mot flammene.

Den gamle trebygningen ligger i sentrum av Dombås i Oppland og har vært drevet som hotell i 90 år. Alle gjestene og de ansatte ble raskt evakuert fra hotellet. Det skal ikke være fare for spredning til omkringliggende bygninger,

Ingen ble skadde i brannen og politiet var sikre på at ingen var savnet.

Fortvilelse

På Dombås ble det reagert med fortvilelse over at et av stedets desiderte landemerker har gått tapt – bare to uker før hotellet skulle feire 90-årsjubileum.

– Dette er en svært trist dag for oss alle. Hotellet på Dombås betyr kjempemye for bygda, forteller ordfører i Dovre, Erland Løkken, til NRK.

Hotellsjef Lasse Stadeløkken var selv til stede da brannen brøt ut.

– Dette er en tragisk dag, sier han til VG Nett.

Brannårsaken var lørdag kveld ukjent.

Det brøt ut brann i Dombås Hotell lørdag.
Bjørnsgaard, Hans-Ivar