«En varm tanke til pårørende og etterlatte! Hilsen fra 4,99999 mill. nordmenn, inklusive innvandrere og asylsøkere. Kjærligheten overgår alt!»

Slik er en av meldingene som er lagt igjen utenfor Oslo tinghus. Innenfor holder Anders Behring Breivik på med sin forklaring på fjerde dagen.

  • Bla i bildeserien på toppen I ettermiddag skal Breivik forklare seg om hva han gjorde på Utøya. Han vil bli utspurt av både aktoratet, forsvarerne, dommerne og bistandsadvokatene.

Det er ventet å bli noe av det desidert verste for overlevende og pårørende å høre på.

Lederen for Støttegruppen for 22. juli-ofre sier at dagen blir vanskelig.

— Vi har forsøkt å forberede oss så godt vi kan på denne dagen, men vi visste at den ville komme. Mitt råd til folk som synes gårsdagen var vanskelig, er at de kanskje bør vurdere om de skal gå i dag. Kanskje det er fornuftig å ta en pause, rett og slett. Gjør noe annet, sier Blattman til VG Nett.

roser08.jpg
JO STRAUBE

Rett ved plastteltet der alle pårørende og journalister må sikkerhetssjekkes for å komme inn, har en rekke mennesker lagt igjen blomster og hilsener.Blomstene er festet til stålgjerdene rundt det bevoktede tinghuset. Rundt huset patruljerer væpnet politi.

«Kjære Fru Breivik, pårørende, berørte, ofre, medmennesker, oslo/verdensborgere. Vil holder hender", står det på ett av kortene.»

Et annet sier: «Til dere alle berørte og pårørende. Jeg tenker på dere. Varm hilsen fra Berit.»