De to 19-årringene Mikal Hegstad og Magnus Iversen Haugen mener politiet overreagerte i forbindelse med pågripelsen.

— Det så ut som grov vold, sier de to, som gjør det klart at de er innstilt på å vitne i en eventuell rettssak.

De to mennene var på samme kommunale kontor som den nå avdøde 48-åringen da politiet dukket opp og ba om å få se legitimasjon.

- Ropte «æ kvele’n»

De beskriver det påfølgende basketaket slik:

— Han ble rabiat. Egentlig så han utsultet ut, men han løftet politimennene opp fra gulvet mens de hang i armene hans, forteller Iversen Haugen.

Etter hvert skal politiet ha fått mannen i bakken, slik at 48-åringen ble liggende på magen med en politimann på ryggen. Denne skal ha ropt «æ kvele’n!», mens han hadde armen rundt halsen hans.

— Det hørtes ut som om han ikke fikk luft, og etter hvert begynte beina hans å sprelle. Da de slapp taket gispet han etter luft, og ropte «are you trying to kill me?», forteller Iversen Haugen.

Basketaket skal ifølge de to ha fortsatt ute på fortauet med noe som nok en gang så ut som et kvelertak. Til slutt skal 48-åringen ha blitt liggende livløs på fortauet mens politifolkene flere ganger sjekket pulsen på ham.

Døde på sykehuset

Mannen ble erklært død på St. Olavs Hospital to timer etter pågripelsen.

I en pressemelding fra Sør-Trøndelag politidistrikt heter det at politiet sier seg lei for at pågripelsen fikk en slik utgang.

Fordi hendelsen er under etterforskning av Spesialenheten for politisaker, ønsker ingen ved Sør-Trøndelag politidistrikt å kommentere hendelsen.