Gunnar Wiederstrøm

— Jeg opplever veldig sterkt at debatten som foregår omkring Venstre, handler om å svekke vår posisjon. Dette er avgjørende for at Arbeiderpartiet skal opprettholde sin maktposisjon, sier Sponheim.

— Store deler av det skjulte makt-Norge er avhengig av at Ap ikke mister makten. For dette apparatet er det avgjørende at Senterpartiet blir balansepunktet i norsk politikk. Bare slik kan Aps posisjon opprettholdes.

Sponheim sier det bare er mulig dersom Venstre holdes under sperregrensen.

— Derfor er soldater kalt til kamp i maktapparatet, i medier, i fagbevegelsen og kanskje sågar blant meningsmålere for å svekke Venstres posisjon.

Havner Venstre under sperregrensen vil de åtte utjevningsmandatene bare havne på Aps side, hos Sp og SV.

Venstre tas - Kommer vi over grensen vil noen mandater havne på den andre siden, og da kan Venstre være dette balansepunktet i norsk politikk. Derfor tas Venstre. Derfor stenges vi ute av viktige fjernsynsdebatter. Jeg vet noe om det. Jeg står i dette trøkket.

Og i dette spillet er fjernsynet ekstra viktig. Sponheim mener det ikke er tilfeldig at han fremstilles som ensom og desperat i TV 2. Det er heller ikke tilfeldig at Venstre ikke får være med på de store debattene i TV 2.

Demokratisk urimelig - Dette valget blir avgjort av TV-medier. Bare se hvordan det arrangeres maktdebatter mellom Høyre, Arbeiderpartiet og KrF i fjernsynet. Venstre er helt sentral i maktspillet. Alle diskuterer regjering med Venstre, men uten at Venstre slipper til. Når en mann som Frank Aarebrot påpeker det journalistisk og demokratisk urimelige i dette, burde det være en tankevekker. Han er en sann demokrat som samtidig forstår dette spillet.

Sammensvergelse? - Det er ikke bare Lars Sponheim som er blitt litt paranoid og frykter den store sammensvergelsen? - Dette handler ikke om den store sammensvergelsen. Det handler om at noen som med forsiktige justeringer gjør sin del av jobben, blant annet folk i mediene.

— Dette kan ikke bli betraktet som et utspill fra en desperat Sponheim på jakt etter oppmerksomhet?

— Det vet jeg vil bli gjort. Slik fungerer den politiske hersketeknikken.