– Opplysninger vi sitter inne med, tyder på at 19-åringen ble bedt om å forlate festen av vaktene på stedet, skriver Avisa Nordland.

Også VG Nett skriver at politiet arbeider for å komme i kontakt med og avhøre vaktene.

Ifølge en av arrangørene bak festen på Bremnes fort nyttårsnatta, var vaktene voksne personer som var leid inn for anledningen. I hvert fall en av dem skal være faren til en av ungdommene som deltok på festen.

Letemannskaper gikk tirsdag kveld manngard i Bremnesområdet i Bodø i håp om å finne den savnede 19-åringen. En dør til døraksjon ble også gjennomført.

Den unge mannen ble borte etter en nyttårsfest ved Bremnes kystfort i Bodø natt til første nyttårsdag.

Avslutter

– Søket fortsetter med folk fra Sivilforsvaret, Røde Kors og politiet, samt en stor frivillig innsats, opplyser politiadvokat Carol Sandbye i Salten politidistrikt til NTB.

Hun forteller at søket er trukket tilbake til nærområdene ved Bremnes fort som var det området der man med sikkerhet vet at den savnede sist befant seg. Til sammen leter rundt 80 personer etter 19-åringen. Letingen avsluttes tirsdag kveld, men tas opp igjen onsdag morgen, opplyser politiet til NTB.

– Per nå har vi ingen indikasjoner på at noe straffbart er tilstøtt ham, sier Sandbye.

Politiet bestemte seg tirsdag kveld likevel for å offentliggjøre navnet til den savnede 19-åringen i håp om å få inn tips som kan føre til at han blir funnet.

Mobil og sko

Hun bekrefter at den savnede var påvirket av alkohol etter nyttårsfesten.

Redningsskøyte, redningshelikopter og Røde Kors lette tidligere tirsdag etter mannen, som ble meldt savnet ved 01-tiden. Letemannskapene har funnet mannens mobiltelefon og en sko som tilhører ham på stranda. Det skal ikke være mulig å falle i vannet ved et uhell på denne stranda.

– Det var foreldrene som ringte til oss etter at de hadde fått en telefon fra sønnen ved 00.30-tiden. Han fortalte at han hadde gått seg vill. Siden har ingen hørt fra ham, forteller operasjonsleder Jarle Nilsen i Salten politidistrikt til NTB.