OLAV GORSETH

Siden avisene er fem dager gamle når de legges ut for salg, er det naturligvis ingen hendelsesnyheter eller sportsresultater fra juledagene å lese. Men ellers er de til forveksling lik vanlige søndagsutgaver.

Årets idrettsnavn

VG konsentrerer førstesiden sin om en meningsmåling som viser at 48 prosent av oss tror at Jens Stoltenberg blir statsminister etter valget til høsten. Ellers kan avisen friste med «Fordøyelsens ti bud», at Idol-Sandra er den norske kjendisen som flest søker etter på nettet samt at redaksjonen har kårets den olympiske spydmester Andreas Thorkildsen til årets idrettsstjerne.

Sjakkmester

Dagbladet har en presentasjon av sjakktalentet Magnus Carlsen, fjortenåringen som er verdens yngste stormester i det edle spillet. Avisen lover også å fortelle deg om hvordan du kan leve bedre til en lavere pris. Dessuten satser de mye på forhåndsstoff på hoppuken og presenterer både Kristopher Schau og 25-åringen Julius, apekjendisen fra Kristiansand. Dagbladets søndagsmagasin tar deg med til fjells, der trenden nå skal være at folk heller skaffer seg leiligheter enn hytter.

Men hva som enn måtte hende i dag og i morgen, får vi altså ikke lese det i de avisene som ligger og venter på bakrommene i kiosker, bensinstasjoner og andre salgssteder som er åpne 2. juledag.

VG 2. JULEDAG: Meningsmåling og idrettskåring.
DAGBLADET 2. JULEDAG: Førjulsstoff.