• Dere må gå og stemme for å unngå en Høyre-regjering, sa statsminister Jens Stoltenberg da han avla stemme ved Tåsen skole i Oslo i morges.

Statsministeren slo fast at velgerne har et klart valg: En fortsatt Ap-regjering eller en regjering dominert av Høyre og Fremskrittspartiet.

— Jeg frykter en uklar situasjon, og dette blir et spennende valg, sa Stoltenberg.

Spennende synes nok også utenlandsk presse at det norske stortingsvalget er. Oppmøtet av utenlandske journalister og fotografer var stort på Tåsen skole mandag morgen. En rekke velgere var også møtt opp for å avlegge stemme sammen med statsministeren mandag morgen klokka 9.

Til tross for høyrebølge på meningsmålingene, og grått og kjølig vær i hovedstaden på valgdagen, syntes statsministeren at han så en lysning.

— Jeg er optimist. Vi har drevet en god valgkamp, og mange hundretusener av velgere bestemmer seg først på valgdagen for hvem de skal stemme på, sa Stoltenberg.

Han mener at han har gjort det han kan, og at nå er resten opp til velgerne.

— Jeg har hatt lange dager og er sliten, men man skal være sliten nå. Jeg synes vi har fått fram mange gode saker, og jeg har en god følelse, sa Stoltenberg etter at han hadde gjort sin borgerplikt.

GJORDE BORGERPLIKTEN: Statsminister Jens Stoltenberg (Foto: ScanPix)