Klokken 16.33 mandag ettermiddag skal tre unge jenter ha prøvd å sette fyr på et gjenglemt tøystykke i buss nummer 4 fra Stavanger sentrum mot Tjensvoll. Jentene skal ha vært mellom 12 og 16 år.

— Da de ikke fikk fyr på dette tøystykket, prøvde de å tenne på setene, sier daglig leder i Boreal, Anders Erik Hansen, til Aftenbladet.

Eksplosjonsfare

Hansen forteller at bussen var en gassbuss, og hadde rundt 250 liter med gass på tanken.- De skjønte tydeligvis ikke hvor farlig dette kunne være, sier han.

De tre jentene skal opprinnelig ha satt seg relativt langt fremme i bussen, men flyttet seg bakerst da de så noe som så ut som en kjole som en annen passasjer hadde lagt igjen.

MÅTTE SLUKKE: Bussjåføren med pulverapparat,
BOREAL

— De lekte seg med fyrstikker og prøvde å tenne på denne kjolen. Først slukket de flammene, og laget svimerker bakpå seteryggene foran dem. Så tente de på kjolen igjen og gikk fram for å gå av bussen. Da sjåføren ble oppmerksom på brannen, gikk han bak med brannslukningsapparat for å slukke den. I mellomtiden gikk jentene av bussen og forsvant, sier Hansen.

- Ungdom som søker spenning

Hansen forteller at de tre jentene ikke på noen som helst måte forstår hvilken fare de satt seg selv, øvrige passasjerer og medtrafikanter i. De unge jentene ser direkte på kameraene i bussenog er klar over at de blir filmet.- Dette er ungdom som søker spenning. Hvis foreldrene kjenner igjen jentene sine, ber vi dem ta kontakt for å gjøre opp. Skadene beløper seg til over 15.000 kroner, sier Hansen som oppfordrer foresatte å ta kontakt med Boreal eller politiet snarest.

— Det verste er at det ser ut som at de gjør dette helt bevisst. De tenner på tøystykket, legger det fra seg på siste seterad og forlater bussen, sier Hansen.

— Vi opplever ofte hærverk på bussene fra ungdommer, men dette er i en helt egen klasse, sier Hansen.