Tabbene startet allerede før Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet i Baneheia, to døgn etter at de forsvant 19. mai i fjor.

Spor kan ha blitt ødelagt Lenge så politiet på forsvinningen kun som en forsvinning og ikke en mulig kriminalsak. Dermed tråkket letemannskaper rundt i Baneheia på en slik måte at viktige spor kan ha blitt ødelagt.

Da jentene ble funnet etter to døgn, skulle det gå ytterligere ett døgn før de ble fraktet ned fra Baneheia og sendt til obduksjon. Eksperter har slått fast at DNA-materiale forringes kraftig etter tre døgn.

Dette kan ha vært en viktig årsak til at de biologiske sporene som ble funnet på jentene bare delvis kunne identifiseres.

Den drapstiltalte Viggo Kristiansen (22) er knyttet til åstedet kun gjennom en delvis DNA-profil. Beviset utelukker halvparten av den norske mannlige befolkning.

Hårbevisene På åstedet fant etterforskerne flere hårstrå som ble sendt til analyse. Ett av hårene knytter med sikkerhet Jan Helge Andersen (20) til ugjerningene.

Et hårstrå som ble funnet på en gren, halvannen meter over åstedet, er aldri identifisert. Det eneste som er sikkert, er at håret verken stammer fra Viggo Kristiansen, Jan Helge Andersen eller de to drepte jentene.

Kniven Drapsvåpenet, eller våpnene, er aldri funnet. Politiet beslagla en rekke Mora-kniver i bua til Viggo Kristiansen. En av dem hadde merker i knivbladet som kan stemme overens med skadene på den ene jenta.

Men aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl, har aldri lagt dette fram som noe sikkert bevis for retten.

Mobilbevisene Samtaler og tekstmeldinger til og fra Kristiansens mobiltelefon ble ikke etterforsket grundig før under selve rettssaken, og fortsatt står man tilbake med ubesvarte spørsmål.

Et spenningsmoment når dom faller fredag, er spørsmålet om hvor mye vekt retten legger på Telenor-ekspertenes uttalelser. Mobilbevisene ble selve trumfkortet i prosedyren fra advokat Pettersen, som forsvarer Viggo Kristiansen.

Undersøkelsene rundt mobiltrafikken snevret inn den antatte drapstimen med tjue minutter for Kristiansens del, forutsatt at han har hatt mobiltelefonen med seg hele kvelden.NTB

TABBER: Politiet gjorde flere tabber i forbindelse med etterforskningen av drapene i Baneheia. Arkivfoto