Her er den nye melkekartongen

Skrå topp, skrukork og større åpning. Nå skal forbrukerne avgjøre om den nye melkekartongen har livets rett.

Den nye literkartongen med lettmelk kom i utvalgte butikker på sørvestlandet i dag. Den har en skrå topp og større åpning under skrukorken, som skal gjøre den enklere å helle fra.

Frem til slutten av april skal forbrukerne teste den nye kartongen.

- Dersom den slår an, vil den overta markedet i hele landet, forteller meierisjef Gunn S. Røysland ved Tines meieri på Sola.

Kopierer konkurrenten
- Velkommen etter, sier administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-meieriene.

Det var Q-meieriene som introduserte skrukorken på melkekartonger i april 2003. Selv om skrukorken er dyrere å produsere, velger Tine nå å ta etter konkurrenten.

- Forbrukerne har alltid ønsket bedre funksjonalitet på kartongen. Det var derfor vi introduserte skrukorken, og jeg er ikke overrasket over at Tine nå følger etter, sier Myrdahl.

- Hvordan ser du på den økte konkurransen, nå som dere mister et av deres særtrekk?

- Vårt særtrekk er først og fremst at vi har ferskere melk - melk fra egne meierier, med kort vei fra kua til forbruker. Vi er for konkurranse, så vi får bare stå på for å finne andre fortrinn enn de vi allerede har, sier Q-sjefen.

Prøves ut i Sunnhordland
Ettersom kartongen produseres på Sola, er det først og fremst rogalendingene som får æren av å avgjøre dens skjebne, men enkelte deler av Hordaland deltar også i prøveperioden. Det gjelder områdene ved Etne i Sunnhordland.

Røysland er svært spent på dommen.

- Jeg synes kartongen er fin og brukervennlig, men det er alltid mange syn på slike ting, sier Røysland.

Kartongen skal ha blitt godt mottatt i forbrukertester i forkant av dagens lansering.

Fortsatt miljøvennlig
Røysland understreker at den nye kartongen er like miljøvennlig som den gamle, det skal være like enkelt å brette og stappe den for resirkulering som det er i dag.

- Forbrukerne har i økende grad etterspurt en kartong som kan åpnes og lukkes helt tett. Denne kartongen har også en membran under korken, så du kan se om kartongen har vært åpnet tidligere, sier Røysland.

PS! Denne våren er det 50 år siden Asker meieri, som det første meieriet i Norge, byttet fra glassflasker til melkekartonger. I midten av 60-årene var glassflaskene helt ute av markedet.

Er det på tide med en ny kartong? Hva synes du?

Les også:

Siste fra Innenriks

o Dømt for råkjøring i Fløyfjellstunnelen

Tre menn i 20-årene er dømt for råkjøring i Fløyfjellstunnelen etter at retten aksepterte fartsmålinger fra Vegvesenets trafikkteller som bevis.

- Jeg har mest sovet ved at
jeg har falt om på bordet

Søvn er mangelvare under The Gathering. Se bildene

o Politiet reddet bortført kvinne i Trondheim

En kvinne er sendt til St. Olavs hospital med uavklarte skader etter at hun ble reddet ut av politiet fra en leilighet i Trondheim. En person er pågrepet.

o Seks russ innrømmer
frihetsberøvelse av jente

Seks mannlige russ har i avhør innrømmet frihetsberøvelse av en 17 år gammel jente.

o Flere tusen uten mobil og bredbånd i Vest-Lofoten

Flere tusen personer er uten mobil- og bredbåndsdekning i Vest-Lofoten på grunn av brudd på en av Telenors sjøkabler.

o Kvinne fant 30 dumpede revelik i søppelkonteiner

En kvinne fikk sjokk da hun skulle kaste søppel i en konteiner ved Eikredammen i Hemsedal påskeaften. Der lå det 30 døde rever.

Bilder

FOTO: Tine

FOTO: Tine

FOTO: Q-meieriene