Trenden med feriehoteller kun for voksne gjester, vokser. Til vinteren åpner Ving et nytt Sunprime-hotell i Thailand mens Star Tour byr på sine Blue Couples-hoteller der den nedre aldersgrensen er 12 år.

Dermed har det norske markedet for alvor hektet seg på en trend man har sett ellers i Europa over flere år, voksne gjester som ønsker å tilbringe feriene sine uten å ha støyen fra barns aktiviteter tett inn på seg.

Barn på ferien? Nei takk!

Tredobling — Det har vært en tredobling av salget på voksenhotellene denne vinteren i forhold til i fjor, og det tar vi som et sikkert tegn på at vi har truffet markedet godt, sier salgsdirektør Christian Grønli i Ving til Aftenposten.no.

Hos Ving heter voksenhotellene Sunprime, og det første ble åpnet på Playa del Inglés på Gran Canaria, senere kom ytterligere et på øya - i Playa del Cura. På Tenerife er det åpnet et tredje, i Playa de las Américas.

Thailand Til vinteren kommer selskapets fjerde, når Sunprime Kamala Beach Resort åpner i Phuket. Grønli sier at Ving vurderer å åpne nye voksenhotell på store markeder som Mallorca, Rhodos, Kreta samt i Tyrkia.

— Det primære med Sunprime-konseptet er å kunne tilby meget bra kvalitet på alt fra rom, restauranter, aktiviteter og lounger. I tillegg var det viktig å imøtekomme de kundene som ville feriere på et barnefritt bosted. Det har i markedet alltid vært uendelig mange bosteder som har vært tilpasset barnefamilier og barn. Nå ønsket vi å gjøre noe for de som ikke reiser med barn, sier Grønli.

Uten barn Hos Star Tour er tendensen den samme, Blue Couples-hotellene selger meget godt, og til neste vinter kan selskapet by på ikke mindre enn 22 hoteller som ikke er beregnet på barnefamilier.

— Det er en trend at vi ønsker mer individuelle reiser, hotell som er tilpasset behovene våre. Et par i femtiårene vil gjerne ha et hotell uten barn når de reiser alene, men velger i stedet våre familiehoteller når de inviterer familien med på ferie, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.