Politiet i Stavanger går nå ut med bilder og signalement av mannen som ranet Statoil-stasjonen i Haugesundsgata søndag kveld ved 22.30-tiden.

Den etterlyste gjerningsmannen har lys hudfarge og er mellom 180 og 190 cm høy. Han har slank kroppsbygning, skriver Aftenbladet.no

Under ranet hadde han på seg mørk jakke med hette med et ukjent emblem på venstre side av brystet, mørk bukse, mørke sko med hvit kant rundt sålen, mørkt tøy foran munn samt et sort hodeplagg med et hvitt og ukjent emblem,

Ukjent dialekt

Mannen snakket norsk med ukjent dialekt.

Han viste frem en pistol, og truet betjeningen med denne. Mannen fikk med seg et mindre pengebeløp før han forlot stedet like etter.

Det var en person på jobb på Statoil-stasjonen da ranet fant sted. Vedkommende ble ikke fysisk skader, og ble tatt hånd om av personell fra bensinstasjonen.

Maskert

Det at mannen var maskert kan gjøre en gjenkjennelse vanskelig. Ellers har nemlig politiet få spor å gå etter, melder Aftenbladet.no.

Ifølge Johansen vil politiet i dag studere bilder fra ranet, og også sjekke ut om noen kjenner til ranet i bestemte miljøer.

— Det jeg kan si så langt, er at en mann med en pistolliknende gjenstand har ranet bensinstasjonen, opplyste operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no. søndag kveld.

Bevæpnet politi og hundepatruljer søkte ved 23.30-tiden etter raneren i området rundt bensinstasjonen på Storhaug.

En på jobb

— Vi kan foreløpig ikke gå ut med hva raneren fikk med seg i ranet, sier Bøgild.

Bensinstasjonen i Haugesundsgata er blitt ranet flere ganger de siste årene. I 2007 og 2009 ble Statoil-stasjonen ranet med kniv. Begge ranene er oppklart.

Ranet søndag kveld ble meldt inn til politiet ved 22.40-tiden.