Politiettok bilder av 32-åringen rett etter at han ble pågrepet på øyen 22. juli.

Bildene somAftenposten har fått tilgang til, er tatt i forbindelse med det første avhøretav ham, som ble foretatt kort tid etter massakren på Utøya hvor 69 personerble drept.

Første avhør

Avhøret ble gjennomført i andre etasje i administrasjonsbyggetpå øyen. Der ble han oppbevart helt til tidlig neste morgen.

Breivik ble pågrepet i tidsrommet 18.32-18.34. På dette tidspunktet vissteallerede politiet hvem han var.

Etterpågripelsen ble tre rutinerte polititjenestemenn fra Oslo sendt til Utøya. Dehadde ett oppdrag: Kom i dialog med mannen som er pågrepet, og få mest muliginformasjon raskest mulig ut av ham.

Politietvar bekymret for flere angrep, og valgte derfor å ikke frakte 32-åringen vekkfra øyen, men i stedet avhøre ham i det hvite hovedhuset på Utøya.

Åtransportere ham til fastlandet ville gjøre at «verdifull tid gikk tapt».

Gjennomsøkte øyen

Etterdet Aftenposten erfarer, svarte Breivik på politiets spørsmål uten videredramatikk.

Dahan ble pågrepet, skal Breivik, ifølge politiets egne rapporter, hasagt: «Når den tredje cellen iverksetter sine planer, kommer det til å bliet helvete.» Utenfor hovedhuset pågikk derfor søk etter fleregjerningsmenn.

Førstgrytidlig om morgenen 23. juli var politiet sikre på at det ikke var fleregjerningsmenn på Utøya, og de tre politifolkene ble etter hvert ferdig med sittoppdrag i hovedhuset.

Ved 04-tiden om morgenen blir Anders Behring Breivik førtut av hovedhuset, over plassen der han startet sin massakre og opp i enventende båt som frakter ham til fastlandet.

breivik2.jpg