Fotballsupporterne, såkalte casuals, barket sammen på to steder i forkant av oppgjøret mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal stadion. Først sloss de utenfor Nationaltheatret, før de møttes igjen på Carl Berner kort tid etter.

Politiet innbrakte til sammen 42 personer for ordensforstyrrelser. Om lag halvparten av de innbrakte kommer fra Bergen.

Etterforskning

– Enkelte av personene er kjent av politiet fra tidligere forhold. Saken er under etterforskning, og politiet vil vurdere straffereaksjon. Størrelsen på eventuelle forelegg er ikke avgjort, opplyser politiførstebetjent Ellen Svae ved Grønland politistasjon i en pressemelding.

Tre personer ble lettere skadd og måtte til behandling på legevakta. Ingen utenforstående var innblandet i noen av de to slagsmålene.

Den ene som ikke var løslatt mandag ettermiddag, var i besittelse av et mindre kvantum narkotika.

bt.no har fått tilgang til bilder som viser hvordan deler av masseslagsmålet utspant seg. Bildene viser at flere personer blør fra hodet, og ligger skadet nede på bakken. Bildene viser også nevekamper, og at de plukker opp trafikkjegler til å slå med.

Alt om kampen her

Vitner melder om at det også ble kastet flasker og stein.

I

Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i slagsmålet, men to personer ble sendt til legevakten. FOTO: JOHN OLA TOLLEFSRUD

To til legevakten — Vi fikk melding klokken 19.00 at cirka 50 personer hadde barket sammen ved Carl Berner-krysset. Flere av dem er skadet, men ingen alvorlig. To personer er kjørt til legevakten, fortalte operasjonsleder Gunn-Anita Bjørnbakk ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no i går kveld.

Hun bekrefter at slåsskampen skal ha vært mellom to grupper av såkalte casuals. Politiet har så langt pågrepet 27 personer i forbindelse med bråket.

Enkelte ble anholdt på T-banen idet de forsøkte å komme seg vekk fra åstedet.

- Er dette de samme grupperingene som var involvert i et slagsmål ved Nationaltheatret tidligere i dag?

— Det er stor sannsynlighet for det, sa Bjørnbakk.