• Vi mener denne saken er veldig alvorlig, og at dette må etterforskes av politiet, sier Rød Ungdom-leder Iver Aastebøl til Aftenposten.no.

Rød Ungdom (RU) politianmelder statsråd Liv Signe Navarsete (Sp) for å få etterforsket om hun gjorde noe straffbart da hun tok imot et armbånd til over 26.000 kroner fra Aker Yards.

— Vi mener denne saken er veldig alvorlig, og at dette må etterforskes av politiet, sier Rød Ungdom-leder Iver Aastebøl til Aftenposten.no.

Navarsete fikk armbåndet fra Røkke-eide Aker Yards da hun som samferdselsminister i 2006 døpte et nytt skip

— Jeg registerer anmeldelsen og utover det er det ikke naturlig for meg å kommentere det nå, sier Navarsetes kommunikasjonssjef Liv Merete Wiker til Dagbladet .

Flere saker vurdert

Politikere skal ikke forskjellsbehandles, og hadde dette skjedd i det private næringsliv hadde vedkommende blitt politietterforsket, sier Aastebøl.

Aastebøl sier RU har vært i kontakt med jurister for å vurdere mulighetene for å anmelde flere av ministrene involvert i de andre gavesakene, men at Navarsete-saken er den eneste de har valgt å faktisk anmelde.

- Tvilsomme

  • Det er klart at alle sakene er tvilsomme, men vi mener denne saken skiller seg ut på grunn av hvem hun fikk gaven på og det ansvarsområdet hun satt med på dette tidspunktet.

VG meldte i dag at Jens Stoltenberg i et brev eksplisitt ba statsrådene om å føre opp gaver i Stortingets register, og at Navarsete ikke opplyste om det omstridte gullarmbåndet hun hadde hatt i over fire år.

DÅPEN: I november 2006, et år etter at hun ble statsråd, var Liv Signe Navarsete gudmor for og døpte gassfergen MF «Bergensfjord» i Florø.Det var da hun fikk et kostbart gullarmband fra Aker Yards. FOTO: Simon F. Solheim