KJETIL OLSEN

26-åringen nekter for at han var med på dødsranet i Stavanger mandag 5. april i fjor. Han sier at hans rolle var begrenset til å hjelpe David Toska med biler og utstyr før ranet.

Halimi hevder at han var hjemme hos en kamerat, som bor i Stovner-området i Oslo, fra ettermiddagen søndag 4. april, og at han overnattet der. Om morgenen ransdagen så kameratene nyhetene om dramatikken i Stavanger på TV, ifølge Halimi.

— Vi satt klistret foran skjermen, sa Halimi i Stavanger tingrett i går.

26-åringen ville imidlertid ikke oppgi navnet på kameraten, som han skal ha drevet omfattende biltyverivirksomhet sammen med. Heller ikke press fra sorenskriver Helge Bjørnestad hjalp; tiltalte sto på sitt.

I formiddag var det aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, som oppfordret Halimi til å oppgi navnet på kameraten, som ifølge Halimi selv skal kunne gi ham alibi.

— Du vil fortsatt ikke oppgi navnet, spurte Carlsen, hvorpå Halimi svarte kontant:

— Det hadde vært bra for min egen sak, men jeg velger å avstå.

— Det var snakk om Høybråten- og Stovner-området. Kan du si litt mer om hvor kameraten din bor?

— Jeg vet ikke helt hvor grensene går, men det burde ikke være vanskelig for politiet å finne ute dette selv, svarte Halimi.

Da kunne ikke dommer Bjørnestad dy seg:

— Du burde jo kunne bidra litt mer her!

— Nei, jeg ønsker ikke det.

I formiddag nektet Halimi også å svare på hvem han var sammen med fra ettermiddagen ransdagen og to dager fremover.

— Jeg møtte flere, sa han fra viteboksen.

— Hvem da, ville en nysgjerrig statsadvokat vite.

— Jeg kan ikke svare på det. De kan velge å møte frem selv og avgi forklaring dersom de vil det, svarte Halimi, som opplyste at han ga familiemedlemmer beskjed om at de ikke skulle forklare seg for politiet mens han var på flukt etter NOKAS-ranet.

I RETTEN: Ridvan Halimi.
SCANPIX