Rune Olsgaard (bildet) var for syk til å delta på festen på grunn av en alvorlig ryggskade, men styrte sine tropper og snakket med gjester direkte på skjerm med mikrofon på sykehuset.

500 gjester — to pågrepet

— Politiet har registrert ca. 500 festdeltagere gjennom våre sluse her utenfor Hells Angles lokaler på Alnabru, sier politiførstebetjent Kristoffer Bang i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Han bekrefter at to personer er pågrepet av politiet.

— Den ene for bruk av narkotika, i tillegg til at han var etterlyst. Den andre for besittelse av det narkotiske stoffet marihuana, sier Bang.

Politiet stopper ikke festen

Selv om ikke Hells Angels fikk skjenkebevilling for sin 15-års jubileumsfest så besluttet politiet i 21.30-tiden lørdag kveld at festen skal få fortsette.

— Vi hadde 1200 gjester da vi feiret 10-års jubileum, men det er en større begivenhet, sier Rune Olsgaard til Aftenposten.no.

Politioverbetjent Knut Lutro i Oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet sier at det registreres en uenighet mellom næringsetaten i Oslo kommune og HA med hensyn til om det er et krav om skjenkebevilling.

— Vi vil imidlertid ikke avbryte festen nå. Eventuelle reaksjoner overfor arrangøren vil bli vurdert i etterkant, sier han.

I politiets vurdering ligger det også en mulig ordensmessig utfordring knyttet til å sette flere hundre personer i drift i byen vår.

— Men som sagt, vil fortløpende vurdere hensiktsmessige og nødvendige tiltak, sier Lutro.

— Arrangementet har hittil gått rolig for seg, men politiet er synlig til stede og følger nøye med. Det vil forløpende bli vurdert tiltak fra politiets side hvis det blir nødvendig, sier overbetjent Lutro.

- Bedre enn i Stavanger

Til tross for utfordringene med skjenkebevilling i forkant av festen, forteller HA-talsmann Rune Olssgaard at det foreløpig går bedre enn da det ble holdt fest i Stavanger i vår:

— Der ble 22 utenlandske HA-medlemmer stoppet på grensen og bortvist. Fem av dem slapp gjennom kontrollen nå. Bare tre er stoppet på grensen denne gang, sier Olsgaard.

God kontakt med politiet

Han sier de har erfaring med at utenlandske gjester slipper lettere gjennom når de har fester i Oslo enn andre steder i landet.

Han opplever at de har bedre kontakt med Oslo-politiet enn hva som er tilfelle andre steder i landet, men at de som tas for kriminalitet i hovedstaden, heller ikke tas på med silkehansker.

Olsgaard sier de som begår kriminalitet, også må ta ansvar for egne handlinger, og at dialogmodellen i Oslo-politiet fungerer bra.

Festen i helgen er ifølge Olsgaard et spleiselag mellom avdelingene i Oslo, Stavanger, Tromsø og Bergen, som alle hadde noe å feire.

Ble alvorlig skadet i Russland

Rune Olsgaard var en del av mannskapet på den mye omtalte seilbåten «Berserk» i 2009.

De hadde hentet båten i Alaska, seilt den over Behringstredet - og måtte gå i land i Russland. Der pådro Olsgaard seg en alvorlig ryggskade, som fortsatt fører til at han nå og da må legges inn på sykehus for behandling.

Si din mening i kommentarfeltet under!