Høyre-nestleder Jan Tore Sanner gikk aller lengst i sin kritikk av «sosialistene», som Ap, SV og Sp-koalisjonen konsekvent omtales av Høyre.

— Foran høstens valg er Arbeiderpartiets viktigste prosjekt å skru klokken tilbake. Jens Stoltenberg har ført Arbeiderpartiet bort fra sentrum i norsk politikk og langt ut på venstresiden. En venstreside som hittil er uprøvd, et sosialistisk eksperiment med LO og Gerd-Liv Valla som hovedsponsor, sa Sanner i sin tale til landsmøtet i går.

Også de rødgrønnes motstand mot friskoler fikk pepper av Sanner.

— Jeg vil faktisk utfordre Jens Stoltenberg helt konkret på dette: Mener du at dine foreldre skulle funnet seg i at politikerne fra Arbeiderpartiet mente at Steinerskolen ikke var bra for deg? Mener du at du som Steinerskole-elev har undergravd den offentlige skole?

Ikke overraskende er det Unge Høyre som går aller lengst i retorikken. «Heller død enn rød»! er et av Unge Høyre-slagordene.

Organisasjonen retter særlig kritikk mot de rødgrønne i skolepolitikken.

«Sosialistene er mot å sparke lærere. Selv om de er dårlige. Selv om de er kjedelige. Selv om de ikke kan noe. Det viktigste for sosialistene er at lærerne har det bra,» heter det i reklamemateriell fra Unge Høyre.