Rett etter klokken 11 hentet kystvaktskipet «Nornen» opp vraket av helikopteret som styrtet i sjøen utenfor Horten i går.

«KV Nornen» flagget på halv stang mens mannskapet forberedte hevingen av det havarerte helikopteret i formiddag.

Ved 10-tiden ventet «Nornen» og dykkerskipet «Big» ved ulykkesstedet mens en mindre båt delte opp isen i området. En knapp time senere ble de kraftig deformerte vrakrestene av helikopteret heist opp til overflaten. Nå berger man mindre vrakdeler.

Om bord på kystvaktskipet befinner det seg også mannskaper fra et sivilt selskap, lokalt politi og mannskaper fra Kripos.

Hentet opp de omkomne

I natt ble alle de fire omkomne hentet opp.

Piloten og de tre passasjerene omkom i ulykken.

De fire ble funnet i vraket i går kveld.

— Alle de fire omkomne er nå hentet ut av helikopteret. Arbeidet ble avsluttet klokken 01.42 i natt, opplyser operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold politidistrikt til NTB.

Torsdag starter arbeidet med å heve selve helikopteret, som har fått store skader etter havariet.

Helikopteret av typen Robinson R44 Astro styrtet nordøst for ferjekaia i Horten i 14-tiden i går ettermiddag.

Det opplyser politiet i en pressemelding, skriver Aftenposten.no. Politiet offentliggjør også navnene til de omkomne:

  • Pilot Haakon Hassel Bergerud, Dilling, 34 år
  • Frode André Bjørkli, Oslo, 31 år
  • Nikolai Bleness, Oslo, 41 år
  • Beate Tangstrøm Rutledal, Oslo, 28 år Politiet starter i går kveld arbeidet med å få de fire personene ut av helikopteret.

En miniubåt fra kystvaktskipet «KV Nornen» ble sendt ned i dypet i går kveld.

Helikopteret ble lokalisert i samme område det ble sendt nødsignaler fra.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Usikkert når helikopteret blir hevet

Det var onsdag like før klokken 14.30 et helikopter styrtet og

gikk gjennom isen rundt 100 meter utenfor havnebassenget i Horten. Om bord i helikopteret befant det seg én pilot og tre passasjerer.

Ulykken skjedde da to helikoptre tilhørende selskapet Midt Norsk Helikopterservice var på vei fra Melsomvik til Oslo, og det ene plutselig fikk problemer.

Onsdag kveld deltar politi, ambulanse, brannvesen og Kystvakten i søket som fortsetter med uforminsket styrke. Ingen av de savnede er foreløpig funnet, og tåke, kulde, is og strøm i vannet gjør redningsarbeidet vanskelig.

Ved 21-tiden opplyser politistasjonssjef Bent Bjune ved Horten politistasjon til Aftenposten.no at han ikke kan si når helikopteret vil bli hevet.

Det var tett tåke da helikopteret styrtet, men Bjune vil ikke spekulere i årsaken til ulykken. Personene som satt i det andre helikopteret vil trolig bli avhørt i løpet av kvelden.

NRK-kjendis satt i helikopteret bak

Statens havarikommisjon for luftfart er på plass i Horten. Det er de som har ansvar for å finne ut hvorfor helikopteret styrtet.

I helikopteret som ikke styrtet satt Trond Myhre, fast huspianist i det populære TV-programmet «Du skal høre mye», melder NRK.

Tre av de savnede er Myhres kolleger i eventfirmaet Trond & Trond. Myhre satt sammen med en kollega i det andre helikopteret, og ble vitne til at kollegene styrtet i sjøen.

Her hentes en av de omkomne opp i natt. FOTO: Peder Gjersøe, Scanpix.
Scanpix
En miniubåt fra kystvaktskipet «KV Nornen» søkte i sjøen i går kveld og i natt. FOTO: Peder Gjersøe/Scanpix.