Et helikopter av typen Sikorsky S-92 på vei til Sola måtte like over klokken 17.00 fredag ettermiddag nødlande på den ubemannede Yme-plattformen i Nordsjøen.

— Jeg kan bekrefte at vi har vært involvert i en redningsaksjon i Nordsjøen etter at et helikopter på vei til Sola måtte nødlande på vei fra Valhall til Sola, sier redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Aftenbladet.no.

Svært dårlig vær

Viste forteller at det var svært dårlig vær i området da helikopteret, som blir operert av selskapet Bristow, måtte nødlande på Yme-plattformen som for tiden er ubemannet.

— Vi vet ikke hvorfor helikopteret måtte nødlande, men det sier seg jo selv at de har hatt problemer. I siste sekund skal de ha klart å lande på helikopterdekken på Yme-plattformen, sier Viste, som videre sier at Yme-plattformen hadde lys på helikopterdekket.

— Det kan fort ha vært en avgjørende faktor i dette tilfellet, sier Viste.

14 personer om bord

Helikopteret kom altså fra Valhall og skulle til Sola. Totalt 14 personer var om bord i helikopteret.

— 12 passasjerer og to piloter, sier Viste.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om nødlandingen klokken 17.05 fredag ettermiddag. Da sendte de et Sea King-helikopter i retning Yme-plattformen.

— Dekket på Yme var naturligvis sperret av helikopteret som hadde nødlandet. Dermed måtte vi heise de 14 om bord i Sea King-en, sier Viste.

Varsler pårørende

Klokken 19.50 landet Sea King-en med de 14 personene på Sola.

Det er ventet at Bristow vil sende ut en pressemelding om hendelsen senere fredag kveld.

— Selskapet ville først informere alle de pårørerende, sier Viste.