Helikopteret — som er av typen Sikorsky S-92 og eies av selskapet Bristow Norway - var 90 nautiske mil fra Sola og på vei fra Sola til en installasjon på Ekofisk da det fikk problemer med den ene motoren og sendte ut nødsignal.

Nødmeldingen nådde Hovedredningssentralen klokka 20.47.

Landet på Sola

— Klokka 21.30 landet helikopteret på Sola, og alt ser bra ut, forteller vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Da helikopteret sendte ut nødsignal, fløy et redningshelikopter det i møte for sikkerhets skyld. De to fløy side ved side den siste halvtimen inn mot land.

Ingen skadd

Ingen av de 18 som var om bord - hvorav to var besetning og resten passasjerer – ble skadd i hendelsen, opplyser daglig leder Reene De Jong i Bristow Norway til NTB.

Etter landingen holdt flygerne en debrifing med passasjerene.

Ifølge Aftenbladet.no skal det ha vært sterke vibrasjoner om bord i helikopteret på turen tilbake til Sola, og mannskapet var usikre på om de ville klare turen tilbake til land.

Ifølge avisa fikk ingen fly verken lette eller lande ved flyplassen, som ble satt i alarmberedskap da helikopteret sendte ut nødsignal.