Alle de 18 personene som var om bord, ble reddet fra to livbåter. Det sier den britiske kystvakten til BBC.

Ingen er alvorlig skadet etter ulykken, men enkelte er lettere skadet, melder kystvakten.

På vei til oljeinstallasjon

Det var et sivilt helikopter av typen «Super Puma» som onsdag kveld gikk ned i Nordsjøen. Ulykken skjedde om lag 190 kilometer øst for Aberdeen i Skottland.

Helikopteret var på vei til en oljeinstallasjon på ETAP-feltet da ulykken skjedde. Det var 16 passasjerer og en besetning på to om bord i helikopteret.

Tre av dem ble reddet av et helikopter, mens de andre 15 ble reddet av en livbåt fra oljeplattformen og fraktet dit, skriver The Guardians nettutgave.

Ifølge BBC havnet helikopteret i sjøen i et forsøk på å nødlande. Hovedredningssentralen på Sola bekreftet overfor bt.no at helikopteret styrtet i sjøen. Den første meldingen om ulykken kom klokken 19.48.

Sendte helikoptre og fly

Det var folk på oljeinstallasjonen som varslet kystvakten om hendelsen, melder BBC. Alarmen gikk rundt klokken 19.40 norsk tid. En stor lete— og redningsaksjon hvor tre helikoptre og et fly deltok, ble igangsatt.

«Vi kan bekrefte at en storstilt søk- og redningsoperasjon er satt i verk i Nordsjøen,» het det i en erklæring fra den britiske kystvakten.

Det skal ha blitt observert lys fra redningsvester i vannet, og ifølge øyenvitner ble det sendt opp tre nødbluss. Fra oljeinstallasjonen skal man også ha sett helikopterets skrog liggende i vannet.

Det er foreløpig uklart med hvor stor kraft helikopteret har truffet sjøen.

Hadde overlevelsesdrakter

Alle som var om bord i helikopteret, skal ha vært utstyrt med overlevelsesdrakter. De hadde dermed gode muligheter til å klare seg lenge i den iskalde sjøen.

Ifølge Dagbladet.no driver helikopteret av selskapet Bond Offshore.

— Jeg kan ikke spekulere nå, men det kommer gode nyheter om litt, sier pressetalsmann Dick Mutch i Bond Offshore til Dagbladet.no.

Nær norsk sokkel

Ulykkesstedet ligger om lag 70 nautiske mil nordvest av Ekofisk. Hovedredningssentralen på Sola ble bedt om å bistå i redningsaksjonen.

— Vi bidrar med et redningshelikopter som sto klart på Ekofisk, sa redningsleder Nils-Ole Sunde til bt.no tidligere onsdag kveld.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Det var god sikt og lett vind i området da helikopteret gikk ned, mens bølgene på stedet var to-tre meter høye, melder kystvakten.

Tidligere onsdag skal flere helikopteravganger til Nordsjøen fra britisk side har blitt kansellert, ifølge Sky News.

SCANPIX