Dette betyr at både styreleder Magnus Stangeland og den omstridte generalsekretæren Monica Kristensen Solås må trekke seg fra sine stillinger. Begge blir formelt sittende til et ekstraordinært landsmøte i Redningsselskapet i januar.

Stangeland sier at Kristensen Solås er nødt til å gå av som en del av løsningen på selskapets problemer. Han opplyser at han har snakket med henne om dette. Stryet forhandler nå med den suspenderte Kristensen Solås om en sluttpakke.

Styremøtet markerer det foreløpig klimaks på en to år lang opprivende strid som både gjelder personer og lederstil.

Politiet og Datatilsynet gransker påstander om at den private e-posten til rundt 40 ansatte er blitt lest av Kristensen Solås og noen av hennes betrodde medarbeidere. Dette førte i forrige uke til at hun ble suspendert fra sin stilling.

Styreleder Stangeland har tidligere sagt at han ikke tar gjenvalg, men at han vil sitte til det planlagte landsmøtet til våren. Nå blir han tvunget til å gå av på det ekstraordinære landsmøtet allerede 14. januar. Han støttet lenge Kristensen Solås, men stilte seg bak vedtaket om å stenge henne ute fra jobben inntil videre.

Begge leire har sine tilhengere, og det har de siste ukene haglet med beskyldninger innad i Redningsselskapet.