Den uanmeldte testen ble utført av den finske antidopingkomiteen, og ingen, bortsett fra to, i VM-troppen slapp unna. 17 langrennsløpere, seks hoppere og fem kombinertløpere avga urinprøver. Dette blir bekreftet av WADAs finske generalsekretær Harri Syväsalmi.

Prøvene ble umiddelbart fraktet til laboratoriet Yhtyneet i Helsingfors, der de skal analyseres. Resultatet vil bli offentliggjort av WADA så snart det foreligger.

— Det er snakk om en test som ingen visste om på forhånd. Jeg håper resultatet blir slik at finsk skisport kan slippe den internasjonale mistenksomheten i etterkant av Isometsä-saken, sa lagleder Jorma Hyytia i en kommentar.

Det er helt unikt i skihistorien at et helt VM-lag måtte avgi dopingtester.

Isomatsä, som ble fratatt all ære etter at han ble avslørt som dopingmisbruker og også fratatt VM-sølvet han vant i jaktstarten, har hele tiden gitt uttrykk for at ingen i den finske troppen visste at han tok det forbudte stoffet HES, men alle er ikke like sikre på det.

Skikongen Bjørn Dæhlie har sagt at det er opp til det finske forbundet å bevise at tilfellet Isometsä er en isolert sak.

De to som ikke ble testet torsdag kveld var langrennsløperen Janne Immonen og kombinertesset Samppa Lajunen. Immonen var gjennom en dopingtest tidligere på dagen torsdag etter at han var med på det seirende finske laget i herrestafetten. Årsaken til at Lajunen slapp unna var at han ikke befant seg i VM-byen Lahtis da dopingjegerne kom på besøk til den finske troppen.

NTB