• Jeg holder med Brann og har Bergen i mitt hjerte. Men lojaliteten ligger jo hos dem som har valgt meg, sier Heikki Holmås – bergenser innvalgt fra Oslo.

Selv om Audun Lysbakken mistet plassen for SV i Hordaland, har altså partiet en bergenser på Stortinget. Heikki Holmås var SVs andrekandidat i hovedstaden og kom inn med klar margin. Men skuffende 13,4 prosent i Oslo førte til at tredjekandidat Heidi Sørensen mistet sin stortingsplass.

For landet totalt var resultatet nesten katastrofalt for SV: 8,8 prosent og 15 stortingsrepresentanter er det dårligste siden 1993.

— Det er forferdelig synd at dyktige SV-representanter som Audun Lysbakken faller ut. Det er også helt ufortjent fordi det ikke er et resultat av at deres arbeid på tinget, men den generelle oppslutningen om partiet. Vi var klar over risikoen med å gå i opposisjon sammen med Ap, men må bare konstatere at resultatet ble dårligere enn forventet, sier Holmås.

Den endelige oppsummeringen av valget vil bli tatt på landsstyremøtet neste helg. Holmås er lykkelig over at hovedmålet - at SV skal være med å danne regjering - ser ut til å bli oppfylt.

— Nå skal partiene sette seg ned og forhandle, men viljen til å danne regjering er absolutt til stede, sier han.

For sin egen del er han glad for å bli gjenvalgt, og synes ikke det er rart å skulle representere Oslo.

— Nei, jeg har to byer i mitt hjerte: Bergen og Oslo. Nå bor jeg i Oslo og representerer Oslo SV. Men jeg heier fortsatt på Brann og har ikke tenkt å ta en «Jagland» og iføre meg Vålerenga-skjerf. Man kan kanskje bytte kjæreste, men ikke fotballag, sier Holmås.