Nærmere 500 mennesker fylte Samfunnssalen for å hedre den tidligere partisekretæren.

Haakon Lie døde mandag 25. mai, 103 år gammel.

Nåværende partisekretær Raymond Johansen ønsket velkommen før han introduserte partileder og statsminister Jens Stoltenberg, LO-leder Roar Flåthen og Haakon Lies yngste datter Karen Lie (56) som minnetalere.

Odd Nordstoga åpnet bisettelsen med å fremføre klaverstykket «Norsk kjærleikssong». Store kranser med røde roser prydet kisten.

**Les også:

Haakon Lie er død**

Jevnlig kontakt – Alle som er her i dag, hadde en tilknytning til Haakon, kjente Haakon eller kjente til Haakon, den levende legenden som bodde på Ulvøya. Det er derfor det er så mange som ønsket å benytte anledningen til å hedre ham, sa Johansen.

Haakon Lie spilte en sentral rolle i den politiske utviklingen i Norge fra 1945 til han trakk seg ut av aktiv politikk i slutten av 1960-årene. Men selv som pensjonist hadde han en viss innflytelse over Arbeiderpartiets politikk.

Statsminister Jens Stoltenberg var blant dem som jevnlig søkte råd hos Haakon Lie.

– Haakon Lie er en av de største politikerne vi har hatt, åpnet Stoltenberg sin tale med.

– Et ruvende livsverk står igjen etter ham. Haakon Lie var med å forvandle Norge fra et fattigsamfunn til et velferdssamfunn, sa Stoltenberg.

– Han hadde store historiekunnskaper og dyp innsikt i det moderne Norge, sa han

Junge, Heiko

Viktig arena Samfunnssalen (bildet) i Oslo Arbeidersamfunn var en av de viktigste arenaene for den avdøde partisekretærens politiske virksomhet. Mange av hans mest kjente taler ble holdt her i den tiden Arbeiderpartiet avviklet sine landsmøter i Samfunnssalen.

Etter bisettelsen føres båren til Vestre krematorium. Senere skal urnen settes ned på kirkegården på Nøtterøy der Haakon Lies kone ble stedt til hvile i 1999.

Hvordan minnes du Haakon Lie? Si din mening her.

SCANPIX
Håvard Bjelland (arkivfoto)