NOKAS-titalte Erling Havnå har endret politiforklaring og tilstår nå at han var en del av ranslaget. Havnå har i avhørene også forklart at det var Kjell Alrich Schumann som skjøt Arne Sigve Klungland, får Aftenposten.no opplyst.

Arne Sigve Klungland var operativ uteleder for politistyrkene som ble sendt ut da ransalarmen gikk mandag 5. april 2004.

Havnå ble dømt til 17 års fengsel i Stavanger tingrett. Havnå benektet da at han deltok under det brutale ranet på Domkirkeplassen.

– Jeg kan bekrefte at min klient de siste ukene har vært i flere avhør og at han har erkjent deltakelse i NOKAS-ranet, sier Havnås forsvarer, advokat John Christian Elden, til Aftenposten.no.

Også politiet bekrefter nå at Havnå har endret forklaring.

– Jeg kan bekrefte at Havnå erkjenner at han var på Domkirkeplassen, og at han har pekt ut en skytter. Jeg ønsker imidlertid ikke å oppgi hvem han har navngitt, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til VG.

Da dommen i NOKAS-saken ble avsagt 10. mars, hadde ingen av de tiltalte fortalt det de eventuelt visste om hvem som skjøt Klungland. Men noen uker senere skiftet Lars-Erik Andersen forklaring. Ikke bare tilsto han at han var med i ranslaget, men han pekte ut Schumann som drapsmannen.

Havnå er altså den andre Nokas-dømte som den siste måneden har fortalt etterforskerne at det var Schumann som skjøt Klungland. Schumann har via sin forsvarer Morten Furuholmen benektet at det var han som skjøt og drepte politimannen.