Da Bergens Tidende pratet med mannskapet på "Peter Henry von Koss" klokken 1120 i formiddag var bare baugen på båten synlig.

— Bergingen av mannskapet gikk greit. Redningsskøyten ligger ute for å følge med, men vi regner med at skipet går ned nå, opplyser Erik Valle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til bt.no.

Det er 50 kubikkmeter smøreolje om bord, men det er foreløpig ikke meldt om lekkasjer.

Hovedredningssentralen opplyser at "Isfjell" tilhører rederiet Barents Maritim i Tromsø. Lasteskipet var på vei fra Måløy til Rotterdam med frossenfisk da det plutselig begynte å ta inn større mengder vann.

— Vi fikk melding om at "Isfjell" plutselig tok inn vann like før klokken 02.30 natt til fredag. Skipet var lastet med 1.000 tonn frossenfisk, og hadde stor slagside. Det hele var relativt dramatisk, fortalte nattens vakthavende redningsleder Hans Christensen til NTB.

Først ved 4-tiden lyktes det redningshelikopteret å hente ut mannskapet.

— Jeg har snakket med kapteinen, og han har ingen forklaring på hvorfor skipet tok inn vann. Siden "Isfell" var så godt som fullastet, er det liten grunn til å tro at lasten har forskjøvet seg, sier Christensen.

FØLGER HAVARISTEN: Redningsskøta Peter Henry von Koss.
Redningsselskapet