– De kommer til å slippe ut i løpet av kvelden når de blir edru, sier politiinspektør Torbjörn Hansson til NTB.

Tidligere år har særlig de bilgale norske rånerne fra Østfold gjort seg bemerket i grensebyen. Skjærtorsdag er ikke helligdag i Sverige, og mange nordmenn tar en tur over grensa for å handle, feste eller begge deler. Det medfører tradisjonelt smekkfulle fyllearrester i Strömstad.

– Det har vært en skjærtorsdag som ligner de vi har hatt også tidligere år. Når det samles mange unge mennesker og det er alkohol med i bildet, har det jo lett for å bli bråk, sier Hansson.

Om lag 25 nordmenn ble brakt i arresten torsdag. I fjor skal elleve nordmenn ha blitt tatt hånd om av politiet på svensk side, men da var det regn og dårlig vær. Året før var tallet rundt 30.

– Ikke så verst

Hansson mener årets skjærtorsdag ikke har vært så ille, mye på grunn av massive forsterkninger i politioppbudet i Strömstad-gatene. På en vanlig dag har politiet et par betjenter ute, men skjærtorsdag har det vært mellom 20 og 30 politifolk i gatene for å ta imot fulle og smågale nordmenn.

Svensk politi sperret av deler av Strömstad for trafikk skjærtorsdag for å hindre «råning» og uro.

– Det har roet seg ned på kvelden, og nå regner vi med at de fleste er på vei hjem, sier Hansson til NTB ved 19.30-tiden.

Fester videre i Halden

Politiet Østfold har torsdag kveld satt inn forsterkninger i Halden, der nachspielet etter Strömstad-turen pleier å foregå.

– Tre personer er så langt innbrakt for fyll og drikking på offentlig sted, men foreløpig er det ganske rolig, sier operasjonsleder Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt til NTB.