Osama bin Laden er ikke bare verdens mest ettersøkte mann, han har også lenge vært den personen det blir søkt mest etter på internett. Men nå må han se seg slått av en 11 år gammel engelsk trollmannstudent.

Harry Potter har vist at han er sterkere enn Voldemort den store, og kanskje er det trollmannskreftene som har løftet ham over terroristen på rangeringen for uken til og med 1. desember.

«bin Laden» hadde ligget øverst på listen over de mest brukte søkeordene på nettet siden midten av oktober. «Harry Potter» har rast oppover listen på sin Nimbus 2000-sopelime, men da han nådde fjerdeplassen for noen uker siden, var det stopp. I uke 48 falt unge Potter ned til en femteplass, men uken etter har han endelig tryllet til seg en tredjeplass, bare slått av "Christmas" og "Dragonball" (en populær tegneserie).

Lite hjelp fra julenissen

Allerede mot slutten av november gjorde julen og julenissen sin entré på Lycos topp 50-listen, og ordet «Christmas» er nå er helt på toppen av listen.

Ringenes herre

«Lord of the Rings» og «Frodo» stiger raskt på listen sammen med sine hobbit-venner. Men Tolkien-bøkene er ikke like populære i USA som i Europa, så det er tvilsomt om ringenes herre kan bli klikkenes herre på det amerikansk-dominerte nettet.

Blant europeiske nettsurfere er imidlertid «Ringenes herre» noe av det mest populære for tiden. Filmsnutten som ble lagt ut i november ble lastet ned av 1,7 millioner Tolkien-fans i løpet av de første 24 timene.

Ingen slår Pamela

Sammenlignet med Pamela Anderson blir imidlertid både bin Laden og Harry Potter smågutter. Den tidligere «Baywatch»-stjernen er den eneste personen som har vært blant de 20 mest brukte søkeordene hver eneste uke siden oversikten ble startet i august 1999. I motsetning til sine hardeste konkurrenter, Britney Spears og Jennifer Lopez, har Pamela aldri vært oppe på førsteplassen, men hun ligger trygt og godt plassert midt på topp 20-listen i uke etter uke.

De ti mest brukte søkebegrepene på Lycos for tiden:

1. Christmas 2. Dragonball 3. Harry Potter 4. Osama bin Laden 5. Britney Spears 6. Morpheus 7. NFL 8. Xbox 9. Pokemon 10. Tattoos