Kronprins Haakon delte ut de gjeve førsteprisene til vinnerne av årets EU-konkurranse for unge forskere.

19-åringer vant

Ved sin side hadde han dr. Achilleas Mitsos, generaldirektør i Europakommisjonen. De tre førsteprisene gikk til Thamas Aumeyr og Thomas Morocutti, begge 19 år fra Østerrike, for prosjekt om behandling av hudsykdommer med ultraviolett stråling.

Abel Sebastian, 19, fra Tyskland fikk førsteprisen for måling av skyer fra satelittbilder. Den tredje førsteprisen, alle på nær 40.000 kroner, gikk til James Lee Mitchell, 18, fra England for et forsjekt om soppinfeksjon og soppens motstandkraft mot behandling.

Anlagt skjegg

Selvsagt ble det straks registrert at kronprins Haakon har anlagt et svært kledelig skjegg, bart og et lite fippskjegg siden han giftet seg. Det smale skjegget rammet inn hodet på en fin måte.

Han og kronprinsesse Mette-Marit var strålende opplagte ved sin første offisielle handling i Bergen etter ekteskapsinngåelsen.

I mer enn en time klappet de for unge forskere og prisvinnere i Håkonshallen. De tok seg og tid til å prate litt med prisvinnerne.

I HÅKONSHALLEN: Kronprinsparet deltok fredag på sitt første offisielle besøk i Bergen etter bryllupet. FOTO: JAN M. LILLEBØ